2012/11/15
つまみ銀座。
Nikon D40 + AF Nikkor 35mm/F2
…これ、なんだと思います?
トバですよ。鮭とばです。生鮭とば。
函館土産ですって。
-SAKETOBA- 鮭とば
sliced salmon, rinsed in sea water and dried in a salt breeze.
硬い皮のところをジョキジョキ切って食べるわけです…。
生(半生?)ちゅうのは珍しいらしくて。
それはもう、ことのほか美味というか、お酒が進むというか…。
Many salmon comes to ocean and river of Hokkaido.
So you can get good salmon-foods in Hokkaido.
This TOBA from HAKODATE city, was really nice.
go well with red-wine. :)
お次はシュウマイ。函館名産、イカシュウマイだとか。
これまたお酒によろしおす。
And shao-mai (one kind of chinese food, very popular in Japan.),
These were also souvenir from Hakodate.
It is Ika-shaomai, contains good squid.
Best match with beer!
他にもいろいろ旨いものがあるんだけど、切りがないのでこの辺で。
うーん。あ、あと北海道のワインも、美味しいね。
とばとワインが意外と合うのですよ。ことのほか。
食材天国おつまみ銀座だぜ。
以上です。
今日はそんな日記。
日本酒も呑みたいな…。
Living in Hokkaido is very good for eating and drinking.
We are enjoying northern life! :)
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